Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.02.2005. КИЇВ. Православні Ворзеля вклонилися Чорнобильським святиням

У день поклоніння чесним веригам апостола Петра у Ворзельській церкві св. Апостолів Петра і Павла на Київщині відбулося святкове богослужіння і молебень перед чудотворними іконами “Святого Миколи Чудотворця” і “Чорнобильського Спасу”, що прибули на Київську землю з метою надання духовної допомоги і підтримки жителям території, що постраждала від катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.
Урочисту літургію відправив вікарій Київської Митрополії, архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан. У своєму зверненні до пастви владика закликав віруючих молитися за душі загиблих ліквідаторів-чорнобильців, що жертовно віддали своє життя заради миру на землі, зберігати і множити християнські цінності, висловив упевненість, що Православна Церква виконає історичну місію збереження миру і злагоди в суспільстві й у нових політичних реаліях сучасності продовжить рятівне служіння на благо України і її народу.
Ікона “Святого Микола Чудотворця”, що зберігається у Свято-Іллінської церкви міста Чорнобиля і ікона “Чорнобильський Спас”, що освячена Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Володимиром в Києво-Печерській Лаврі у серпні 2003 року, вже заслужили високий авторитет і повагу серед віруючих, котрі багаторазово змогли переконатися в їхній духовній силі зцілення і захисту.
У богослужінні взяли участь: духівник Макарівського району Київської області архімандрит Анастасій, настоятель Чорнобильської Свято-Іллінської церкви отець Миколай, настоятель Ворзельської церкви св. Апостолів Петра і Павла отець Василій, настоятель Гостомельського Свято-Миколаївського храму при податковій Академії України отець Михайло, голова Ірпінської міської Ради В.Д. Скаржинский, голова Ворзельської селищної Ради З.Е. Сотникова, заступник голови Київської обласної організації Союз. Чорнобиль. Україна.” И.И. Нечипоренко.
Численні парафіяни, що зібралися у церкви, вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і просили Господа послати милість Божу всім стражденним.