Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Всеукраинская педагогическая конференция в Виннице

07.06.2004. ВІННИЦЯ. ВІДБУЛАСЬ ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОСЛАВ’Я ЯК ДУХОВНО-МОРАЛЬНЕ ДЖЕРЕЛО УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ ТА ОСВІТИ»
Конференція проходила 5 червня в концертній залі «Плеяда». Ії організаторами виступили Вінницьке і Тульчинське єпархіальні управління УПЦ, Вінницька обласна асоціація православних педагогів в ім’я свв. рівноапостольних Мефодія та Кирила, Вінницький обласний осередок ОГ «Путь православних». Серед тих, хто допомагав в організації і проведенні конференції, — Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький інститут післядипломної освіти педагогічних працівників, Відкритий міжнародний університет «Україна», Вінницький інститут МАУП. У роботі конференції взяли участь представники з Москви, Києва, Вінниці, Полтави, Чернівців, Білої Церкви.
Учасники конференції ставили за мету привернути увагу громадськості, педагогів та батьків до важливості традицій та цінностей Православ’я у вихованні підростаючого покоління, до необхідності створення у навчальних закладах умов, при яких би освіта і виховання ґрунтувалися на основах православної моралі. Найбільш актуальною на сьогоднішній день була названа проблема методичного забезпечення і впровадження в навчальних закладах предмету «Основи православної культури» та підготовка відповідних спеціалістів для його викладання.
В ході роботи освітнього форуму були представлені посібники для вчителів, підготовлені та видані з благословення митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія обласною Асоціацією православних педагогів. Це перша і друга частини посібника під назвою «Православна культура Поділля», в яких містяться методичні рекомендації, плани уроків, а також великий матеріал з історії православних святинь Подільського краю і збірка нормативно-правових актів щодо підстав введення курсу «Православна культура» в навчальну програму загальноосвітніх закладів, укладена вінницьким юристом Н.Ю. Жуковською.
За підсумками конференції було прийняте звернення, в якому містяться рекомендації для світської і духовної влади щодо сприяння впровадженню предмету «Основи православної культури» та підтримці і розвитку духовно-морального виховання підростаючого покоління.

Прес-служба Вінницької єпархії.