Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. На честь святого Миколая Іскрівського відбувся хресний хїд


2 жовтня, у день пам’яті сщмч.Миколая Іскрівського, тиша і звичний день для села Ганнівка були змінені на урочистий і радісний піснеспів прославлення святого, що жив і трудився на славу Божу неподалік.
Вже традиційно 5 рік поспіль цього дня з різних куточків Олександрійської та сусідніх єпархій збираються православні віряни для Хресної ходи та літургії.
На початку, о 8-й ранку, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звернувся до людей і духовенства із словами про важливість духовного та фізичного подвигу. Нагадаємо, що протяжність ходи складає майже 8-м кілометрів і щороку це нікого не «лякає», навпаки — надихає та дає реальну можливість перевірити себе та підкорити своє тіло добрій справі та молитві.
Протягом дороги до Хресто-Воздвиженського храму Іскрівки, де покояться мощі святого, не стихали бадьорі та піднесені піснеспіви.
Біля храму всіх зустрів мірний дзвін. Всі радо наближалися до початку богослужіння.
По завершенні літургії владика привітав із святом та подякував за те, що цього дня всі знайшли можливість залишити всі мирські справи та приділити увагу «єдиному на потребу» — Богу та Його вірному служителю сщмч. Миколаю.