Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.12.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир висвятив секретаря Білоцерківської єпархії у єпископа Рокитнянського

25 грудня, в день пам’яті святителя Спиридона Триміфунтського, Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України звершив Божественну Літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.
Блаженнішому Митрополиту Володимиру співслужили архієпископи: Овруцький і Коростенський Віссаріон, Білоцерківськитй і Богуславський Митрофан, Львівський і Галицький Августин, Сарненський і Поліський Анатолій, Вишгородський Павел, Бориспільський Антоній, Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископів: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Шепетівський і Славутський Володимир, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Новокаховський і Генічеський Іоасаф та Васильківський Пантелеімон.
За богослужінням Предстоятель УПЦ звершив єпископську хіротонію секретаря Білоцерківської єпархії архімандрита Никодима (Барановського). Згідно зрішення Священного Синоду Української Православної Церкви, який відбувся під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України 23 грудня 2010 року, новорукопокладений архієрей носитиме титул Рокитнянський (журнал №45).
Перед початком Літургії відбувся чин сповідання віри, під час якого нареченний во єпископа архімандрит Никодим (Барановський) посеред храму виголосив три Символи віри: Нікео-Цареградський, Александрійській та Афанасієвський.
Після відпрви Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до новохіротонісанного єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл. Після вручення жезла владика Никодим благословив вірян першим архієрейським благословенням.
Напередодні ввечері, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архімандрита Никодима (Барановського) у єпископа Рокитнянського.
Єпископ Никодим (Барановський) народився на Житомирщині, у робітничій родині. Духовну освіту отримав у Київських духовних школах. Наприкінці навчання, у 2000 році, прийняв чернечий постриг з ім’ям Никодим (на честь святого праведного Никодима). Того ж року був рукоположений у священника. З 1997 року і понині викладає Літургічне богослів’я у Київській духовній академії і семінарії. У 2007 році майбутнього архіпастиря призначено секретарем Білоцерківської єпархії УПЦ.