Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2009. КИЇВ. Православні скаути України відзначили 5-річчя свого заснування

13 грудня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира Православні скаути України вшановують пам’ять свого небесного покровителя – святого апостола Андрія Первозванного – та святкують п’ятиріччя від дня заснування.
Цього дня скаути молились на літургії в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, після якої скаути отримали благословення на наступний рік. Блаженніший Володимир благословив юнаків образочками святителя Спиридона Триміфунтського та подарував диски із фільмом «Благословення апостола Андрія».
Завершенням став концерт, який відбувся у столичному Палаці дітей та молоді. Відкриваючи офіційну частину, скаути виконали свій гімн, після чого до зібрання із привітальними словами звернувся єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
Після цього владика Олександр за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви відзначив найкращих скаутів, інструкторів та тих людей, завдяки яким організація існує. Зокрема, ордени святителя Димитрія (Туптала), митрополита Ростовського отримали та керівник організації православних скаутів України протодиякон Іоанн Діденко та її духовник ієрей Іоанн Тронько.
Церковні грамоти були вручені благодійному фонду «Рідний Дім» та Аварійно-рятувальній службі міста Києва.
orthodox.org.ua