Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Забота о сиротах и нуждающихся


14.12.2009. ХЕРСОН. Владыка Иоанн совершил благотворительные визиты в детские дома
Архиепископ Иоанн посетил приют для несовершеннолетних детей в поселке Степановка вблизи Херсона и Херсонский детский дом «Теремок», в котором находятся дети дошкольного возраста. Такие посещения детских заведений владыкой Иоанном стали уже традиционными и носят благотворительный характер. Детям были вручены подарки, состоялась встреча с администрацией и персоналом. Воспитанники детского дома «Теремок» подготовили небольшой концерт для дорогих гостей, который те с удовольствием посмотрели. Архиепископа Иоанна в поездке сопровождали представители депутатского корпуса областного совета, которые приняли активное участие в подготовке и проведении этого благотворительного дела.
Пресс-служба епархии

16.12.2009. СЕВЕРОДОНЕЦК. Клирик епархии совершил молебен в школе-интернате
В храме Святых мучениц Веры, Надежды, Любови и их матери Софии, что при городской школе-интернате, протоиерей Георгий Дубовик, настоятель Свято-Крестовоздвиженского храма, отслужил молебен перед путешествием в США на отдых и лечение 36 воспитанников школы-интерната. Отец Георгий пожелал детям и воспитателям благополучной дороги и удачного возвращения домой.

16.12.2009. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан відвідав спеціалізований будинок дитини
Архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан звершив архіпастирський візит до Білоцерківського спеціалізованого обласного будинку дитини міста, де мав зустріч з керівництвом дитячого будинку. Головний лікар цього закладу Грибан Тетяна Павлівна розповіла владиці про дану установу та її значення в житті міста. Далі гостей провели по дитячому будинку.
У день свята святителя Миколая цей медичний заклад отримав подарунки – гладильну та сушильну машини. Подарунок було зроблено спільно Міжнародною благодійною організацією «Фонд імені Г.М. Кірпи» та Українською Православною Церквою.
На завершення візиту архієпископ Митрофан дав інтерв’ю для телеканалу «Глас», у якому зазначив, що Церква завжди була в перших рядах тих, хто творить добро, допомагає дітям, престарілим. Дякуємо Богу, що є люди, які небайдужі до соціальних проблем населення та своїми можливостями допомагають тим, хто цього потребує.

18.12.2009. КИЇВ. У Лаврі відбувся концерт для дітей із малозабезпечених родин
Напередодні дня Святителя Миколая у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбувся благодійний концерт для дітей з багатодітних та малозабезпечених родин столиці.
Перед початком заходу до присутніх звернувся вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон. Він передав благословення та вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви. Для гостей прозвучали духовні піснеспіви у виконанні дитячого хору Києво-Печерської Лаври, наставником якого є регент монастирського хору архімандрит Полікарп (Ліненко). До речі, найближчої суботи, за Божественною літургією у Аннозачаттівському храмі обителі новосформований дитячий колектив співатиме вперше.
Після концерту владика Пантелеімон роздав усім дітям, що прийшли до Трапезного храму, солодощі та м’які іграшки.

19.12.2009. ОДЕССА. Митрополит Агафангел посетил городской приют для детей-сирот
Митрополит Одесский и Измаильский Агафангел и председатель Одесского областного совета Н. Скорик посетили детский приют для сирот.
В честь высоких гостей юные воспитанники устроили праздничный концерт. Владыка тепло поблагодарил детей и воспитателей за концерт и поздравил их с праздником святителя Николая, выразив уверенность в том, что этот святой будет помогать всем присутствующим в их духовном становлении.
Н. Скорик отметил, что они с владыкой уже четвертый год в день святителя Николая посещают детские учреждения города и области. Эта традиция укрепляет теплые отношения между Церковью и обществом, давая возможность творить добрые дела.
Митрополит Агафангел благословил всех детей и педагогов иконками святого равноапостольного великого князя Владимира, а Н. Скорик вручил юным воспитанникам пакеты с гостинцами.
Заведующая приютом О. Галинская сердечно поблагодарила за внимание к нуждам сирот со стороны епархии и местных властей.

21.12.2009. БІЛА ЦЕРКВА. Відбулась благодійна акція «Тепло сердець»
19 грудня, в день свята святителя Миколая, у Київському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Саксаганського відбулася благодійна акція «Тепло сердець».
За умовою акції, прихожани православних храмів єпархії, учні загальноосвітніх та недільних шкіл міста власноруч вив’язали теплий одяг, щоб передати його в дитячі будинки.
Благодійну акцію відвідав архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан. Керуючий єпархією оглянув роботу благодійників. Звертаючись до присутніх з архіпастирським словом, він сказав: «Хочу подякувати усім, хто взяв участь у цій добрій справі, я вірю, що це благодатне діло допоможе відчути нам єдність та виховати в собі щиру любов».
Організаторами заходу виступили благодійні фонди місцевого сталепрокатного заводу – «Бєл-сталь» та єпархії – «Золоті куполи».

22.12.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт відвідав дошкільний дитячий будинок «Сонечко»
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт спільно з підприємцем та благодійником Миколою Барабашем відвідали спеціальний дошкільний дитячий будинок «Сонечко», що у Ківерцях. Архіпастир привітав діток з днем святителя і чудотворця Миколая, просячи для них у Господа здоров’я, домашнього затишку, мирного неба. Вихованцям владика подарував солодощі, а керівникам закладу – настільні календарі УПЦ.
Микола Сергійович долучився до вітань владики і подарував дітям чудові іграшки і багато фруктів.
Радості дітвори не було меж. Керівник закладу Галина Хижняк також висловила вдячність за турботу і увагу до маленьких вихованців дитячого будинку.

22.12.2009. ВІННИЦЯ. Відбувся благодійний концерт для збору коштів на будівництво школи-інтернату
19 грудня в залі міського Будинку офіцерів відбувся благодійний концерт для збору коштів на будівництво дитячої школи-інтернату при Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці. У концерті взяли участь дитячі танцювальні колективи «Барвінок» та «Калейдоскоп». Зворушливим був виступ хору малюків з молодшої групи недільної школи Хрестовоздвиженського храму, які проспівали пісні і духовні канти на честь святого Миколая. Прекрасними піснями порадувало глядачів студентське тріо з Національного аграрного університету. Акцію підтримали відомий співак Лері Вінн.
Настоятель Хрестовоздвиженського храму, благочинний храмів міста протоієрей Миколай Давидовський подякував кожному, хто придбав квиток чи виступав на сцені, за його лепту в благородну справу милосердя й духовного виховання.
Прес-служба Вінницької єпархії

23.12.2009. ПОЛТАВА. Клірик єпархії відвідав «Свято ялинки»
Однією з добрих традицій, які підтримує благодійний фонд «Жіноча рада», стало свято «Ялинка бажань». Свято відбулося 19 грудня, в день Святителя Миколая, у конгрес-холі ресторану «Палаццо». На нього були запрошені тридцять маленьких полтавців – вихованців дитячого будинку сімейного типу, діти з прийомних родин, діти-інваліди, діти з сімей, які потрапили у складні життєві обставини та талановиті діти. Кожен з них понад усе мріяв отримати подарунок, тож написав листа Святому Миколаю. Саме їх листівки прикрасили «Ялинку бажань».
Дітей поздоровили міський голова Андрій Матковський та голова «Жіночої ради» Вікторія Матковська. За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа участь у заході взяв клірик Свято-Серафимівського храму священик Сергій Касьяненко. Завітавши на свято, діти потрапили у чарівну казку, де збулися їхні мрії.
Хтось отримав сукню принцеси, хтось омріяну книгу, м’яку іграшку, диск з улюбленими мультфільмами. Звичайно ж, усі діти отримали і солодкі подарунки та фрукти. А родина Требухів (дитбудинок сімейного типу) – ще й хлібопіч.
Допомогли здійснитися дитячим мріям, відгукнувшись на заклик «Жіночої ради», керівники підприємств: ВАТ «Лтава» Сергій Змієвець, ВАТ «Полтавський завод медичного скла» Олександр Кудацький, заводу «Елемент шість» Валентин Жайворонко, «Дістар» Аветік Аротумян, «Полтавамаш» Олександр Григоренко, «Світанок» Володимир Христофоров, ВО «Знамено» Юрій Солошенко, «Феропол» Володимир Тузенко.

24.12.2009. ДНЕПРОПЕТРОВСК. Владыка Евлогий совершил чин Крещения младенцев в Детском доме
В Днепропетровске в лечебно-профилактическом учреждении Детский дом № 2 приняли крещение 33 младенца, находящиеся на попечении интерната. Крестить детей этого детдома накануне Нового года стало уже доброй традицией, которая зародилась благодаря тесному сотрудничеству персонала, и священнослужителей Днепропетровской епархии УПЦ.
По благословению митрополита Днепропетровского и Павлоградского Иринея Таинство крещения и миропомазания над малышами-сиротами совершил викарий Днепропетровской епархии епископ Новомосковский Евлогий. На празднике «духовного рождения» детей присутствовали и представители власти — главный специалист управления здравоохранения облгосадминистрации Ирина Солохина, привезшая подарки. Главный врач детдома Анжела Чучва поблагодарила за духовное попечение и подарки для детей.
Этот детский приют – один из пяти в Днепропетровской области, осуществляет свою спасительную миссию с 2001 года. В настоящее время на его попечении находится 105 детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки, возрастом от семи дней до четырех лет. Из них – 43 инвалида, с нарушением центральной нервной системы, ВИЧ-инфицированных и с челюстно-лицевой патологией.
Пресс-служба Днепропетровской епархии

03.01.2010. СЕВЕРОДОНЕЦК. Воспитанники городской школы-интерната приняли Таинство крещения
Протоиерей Георгий Дубовик, настоятель Свято-Крестовоздвиженского храма, совершил Божественную литургию в храме Веры, Надежды, Любови и матери их Софии, который действует при городской школе-интернате. 60 детей в этот день исповедовались и причастились Святых Таин Христовых. За богослужением все дети пели антифоны, ектении, Символ веры и «Отче наш». После Литургии 12 воспитанников приняли Таинство крещения и миропомазания.
Этот храм был устроен по благословению Блаженнейшего Владимира, Митрополита Киевского и всея Украины. Предстоятель Церкви дважды посещал школу-интернат и совершал молитву в этом храме.