Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Май 14th, 2024

ДНІПРО. Суд не відпустив митрополита Арсенія з-під варти


13 травня у Дніпровському апеляційному суді міста Дніпро відбувся розгляд скарги захисту намісника Святогірської лаври митрополита Арсенія на запобіжний захід у вигляді 60 днів у СІЗО без права застави. Як повідомляє Суспільне, судді залишили запобіжний захід без змін: перебування під вартою до 22 червня 2024 року без права на заставу.
Митрополит Арсеній взяв участь у засіданні по відеозв’язку. Владика заявив, що не визнає своєї провини у розголошенні на проповіді локації сил ЗСУ.

«Мені представниками СБУ було сказано, що виїздить поліцейський пост, який перевіряє документи людей, які приїжджають з інших областей. Я з представниками СБУ за ці сім місяців, поки мене не взяли під варту, я з ними спілкувався. Ніяких нарікань з їхнього боку не було», – зазначив владика. Подробней…

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив престольне свято найстарішого деревʼяного Макарівського храму міста


14 травня, у день памʼяті священномученика Макарія, митрополита Київського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята Макаріївського храму у Києві.

Макаріївська церква на Юрковиці збудована у 1897 році, до 400-річчя мученицької кончини святого Макарія. Це найстаріший деревʼяний храм у Києві, який зберігся попри нищення церков у радянські часи.

Предстоятелю співслужили архієпископ Роменський і Буринський Тихон, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані. Подробней…