Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вітання Предстоятеля Української Православної Церкви митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському Іринею з 85-річчям від дня народження


ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ІРИНЕЮ,
МИТРОПОЛИТУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОМУ І ПАВЛОГРАДСЬКОМУ

Христос воскрес!

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Сердечно поздоровляю Вас зі знаменним ювілеєм — 85-річчям з дня Вашого народження.

Любов’ю до Бога і Його Церкви було сповнене Ваше серце з дитячих років. Господь предізбрав Вас і ущедрив багатьма талантами й особливими духовними даруваннями. Сприйнявши від своїх благочестивих батьків навик життя у Христі та твердого стояння у вірі, пройшовши школу церковних послухів та отримавши достойну богословську освіту, Ви в юному віці, не вагаючись, вступили на нелегкий та відповідальний шлях служіння Богові, Церкві і людям.

Відрадно, що вже протягом багатьох десятиліть Ви ревно і невпинно робите найважливішу справу на землі: ведете людей стежкою спасіння, як добрий домобудівник багатогранної благодаті Божої (1 Пет. 4:10), являючи і ближнім, і дальнім приклад високих християнських чеснот: гарячої віри, непохитної надії і дієвої любові. В різні етапи Вашого життя Церква благословляла Вам несення апостольських трудів і в Канаді, і в Казахстані, і в Японії, і нині, право правлячи слово Христової істини у Дніпропетровському уділі Української Православної Церкви, Ви так само впевнено проповідуєте Христа Воскресшого, користуючись особливою довірою і високим авторитетом у Ваших помічників-вікарних архієреїв, духовенства та народу Божого. Ваша увага і батьківська турбота за кожного відома усім, хто Вас знає, а глибина Вашої мудрості і щирості надихає до виправлення життя і нових трудів та подвигів.

У цей знаменний день дозвольте побажати Вам, Ваше Високопреосвященство, кріпості тілесних сил, духовної радості та щедрої допомоги Божої у Ваших подальших Архіпастирських трудах. Здоров’я, миру і вічної радості Вам на многая і благая літа.

З любов’ю у Христі Воскресшому

ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

10 травня 2024 року