Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Гнана парафія відзначила ювілей свого настоятеля


12 травня, у Неділю другу після Пасхи, апостола Фоми, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, архієпископ Білогородський Сильвестр очолив соборну Божественну літургію з нагоди 45-річчя з Дня народження єпископа Гостомельського Аркадія в одному з актових залів на Київщині.

Владика та парафія, вигнані зі своєї Петропавлівської церкви, змушені молитися в пристосованому приміщенні в той час, як їхній храм стоїть порожнім.

Владиці Сильвестру співслужили архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Гостомельський Аркадій, а також духовенство та гості у священному сані.

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Наприкінці Літургії владика ректор передав вітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 45-річчям з Дня народження єпископа Аркадія та вручив йому просфору. Архієпископ Сильвестр побажав Преосвященнішому владиці кріпості сил, бадьорості духу, міцного тілесного здоров’я і щедрої допомоги Божої в подальших трудах на славу Святої Церкви. Після завершення богослужіння було виголошене многоліття.