Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАНЧЕНИ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у монастирі та відвідав дітей, якими опікується монастир


19 травня, у Неділю 3-тю після Пасхи, святих жон-мироносиць, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі.
Недільне богослужіння відбулось у головному соборі обителі.

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі митрополит Банченський Лонгин, митрополит Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хотинський Веніамін, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Герцаївський Силуан, єпископ Новоселицький Клеопа, духовенство монастиря, Чернівецько-Буковинської єпархії та гості у священному сані.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словами привітання українською та румунською мовами. Архіпастир побажав, щоб Господь, молитвами святих жон-мироносиць, благословив миром українську землю та народ.

На завершення богослужіння Предстоятель окропив вірян святою водою.

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав з пасхальними привітаннями вихованців дитячого будинку-інтернату у селі Молниця, якими опікуються братія Банченської обителі та сестри Боянського монастиря. Діти виступили зі святковим концертом, а Блаженніший владика роздав подарунки.