Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. У селі Тернавка на Буковині освячено новий храм


9 березня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення нового храму на честь святого великомученика Іоанна Сучавського у селі Тернавка Герцаївського благочиння. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Після освячення митрополит Мелетій очолив у храмі першу Божественну літургію.

Правлячому архієрею співслужили: вікарій Чернівецької єпархії митрополит Банченський Лонгин, секретар єпархіального управління протоієрей Димитрій Щербан, благочинний Герцаївського округу протоієрей Павло Думітру та духовенство єпархії.

За богослужінням архієреї, духовенство та віряни молились про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Після Літургії архієреї привітали вірян з освяченням храму Божого та виголосили слова настанови, а також владика Мелетій представив парафіянам настоятеля — ієрея Михаїла Бордеяну.

Зі словами подяки архієреям за освячення церкви звернувся фундатор храму Петро Петрович Георгіу, стараннями якого була збудована ця святиня.

Насамкінець настоятель подякував архієреям за архіпастирський візит та освячення храму, ктитору — за труди, а духовенству та вірянам — за соборну молитву.