Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖЕНЕВА. Митрополит Феодосій в ООН закликав міжнародну спільноту до більш енергійного захисту прав віруючих в Україні


20 березня митрополит Черкаський і Канівський Феодосій виступив під час 55 сесії Ради з прав людини ООН на нараді «Загальні дебати щодо ситуацій з правами людини, які потребують уваги РПЛ ООН». Про це повідомляє NGO Public Advocacy.

Митрополит Феодосій привернув увагу делегацій держав-учасниць ООН до факту визнання порушень прав віруючих УПЦ з боку міжнародного співтовариства та водночас незадовільної відповіді влади України Спеціальним доповідачам ООН.

«Три спеціальних доповідачі ООН вже направили в Україну повідомлення, що стосуються проблем нашої конфесії, але, на жаль, реакція українських представників була незадовільною.

В Україні у вірян УПЦ продовжують відбирати храми, а державні органи подають позови про позбавлення нас прав на храми та земельні ділянки. Наших вірян б’ють, проламують їм голови, а винні уникають юридичної відповідальності», – сказав владика.

Він звернув увагу, що особисто піддається кримінальному переслідуванню, а також кримінальні справи були порушені й проти інших митрополитів УПЦ, один з яких у віці 75 років був засуджений до 5 років позбавлення волі.

Він також розповів, що в одному з монастирів Черкаської єпархії священиків і мирян жорстоко побили, святиню відібрали, а звернення до поліції поки що не принесли жодних результатів.

«Я закликаю міжнародну спільноту енергійніше захищати справедливість і права людини в Україні», – підсумував архієрей.