Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів та освятив коливо у Феофанії


22 березня, у пятницю першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Пантелеймонівському жіночому монастирі столиці (Феофанія).

Предстоятелю співслужили архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

За богослужінням з Архіпастирем молилися настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андреєва) із сестрами, паломники та парафіяни обителі.

На сугубій єктенії помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Богослужіння завершилось особливим молебнем з каноном великомученику Феодору Тирону. Блаженніший Митрополит Онуфрій за традицією прочитав молитву на благословення колива на згадку про чудо святого Феодора.