Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Банченському монастирі


14 січня, у Неділю перед Богоявленням, день пам’яті святителя Василія Великого та свята Обрізання Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі.
Богослужіння відбулось у головному соборі обителі. Предстоятелю співслужили митрополит Банченський Лонгин, митрополит Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хотинський Веніамін, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, єпископ Герцаївський Силуан, єпископ Новоселицький Клеопа, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита, духовенство монастиря, Чернівецько-Буковинської єпархії та гості у священному сані.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію регента хору Банченського монастиря Серафима Мороза.

Після відпусту Предстоятель привітав буковинську паству зі святами Різдва Христового, Обрізання Господнього та днем пам’яті святителя Василія Великого.

“Бажаю усім щастя, здоров’я і спасіння, – сказав Блаженніший владика. – Нехай благодать Господа нашого Іісуса Христа, і любов Бога Отця, і причастя Святого Духа буде з усіма нами. Нехай Господь благословить нашу землю миром.”