Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРО. Митрополит Іриней освятив храм рівноапостольного князя Володимира у обласному центрі


14 січня, у Неділю перед Богоявленням, день пам’яті святителя Василія Великого, святителя Афанасія, єпископа Полтавського і Мгарського, чудотворця та свята Обрізання Господнього, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив чин Великого освячення храму на честь рівноапостольного князя Володимира м. Дніпро.

Після Великого освячення храму митрополит Іриней очолив святкову Божественну літургію святителя Василія Великого.

Ієрарху співслужили: секретар єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, настоятель храму протоієрей Георгій Вольховський, клірики храму, духовенство Криворізької, Хустської та Дніпропетровської єпархій.

На малому вході митрополит Іриней з благословення Священноначалля Української Православної Церкви відзначив богослужбовими нагородами кліриків єпархії.

За Божественною літургією були піднесені молитви за нашу Богомбережену країну, владу, народ та військо.

Також була піднесена заупокійна молитва за усіма загиблими мирними жителями, внаслідок російського ракетного удару у м. Дніпрі по багатоповерховому житловому будинку на ж/м Перемога, яка сталася рік тому 14 січня 2023 року, внаслідок якої загинуло більше 40 невинних мирних дніпрян.

Після Літургії митрополит Іриней очолив новорічний молебень. Після відпусту архіпастир привітав паству з Новоліттям, святом Обрізання Господнього та днем пам’яті святителя Василія Великого.

З нагоди 25-річчя з дня заснування храму на честь рівноапостольного князя Володимира м. Дніпро, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Іриней вручив ордени, медалі та грамоти УПЦ. Також грамотами митрополита Іринея були нагороджені трудівники храму.

На завершення візиту владика Іриней преподав усім присутнім святительське благословення.

Інформаційний відділ
Дніпропетровської єпархії УПЦ