Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Лаврі


12 січня, у день пам’яті святої мучениці Анисії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

У період святок Блаженніший Митрополит Онуфрій звершує архіпастирський візит у західні єпархії Української Православної Церкви. Зокрема, 11 січня відбулось урочисте богослужіння у Зимненському монастирі, який, як і Почаївська Лавра, підпорядковується Предстоятелю.

В Успенському соборі Лаври Його Блаженству співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, духовенство монастиря та гості у священному сані. Богослужбові піснеспіви та різдвяні колядки виконували насельники обителі.

За Літургією помолились про мир на нашій землі, благословення Господнє українському народу, про позбавлення від ворога та за воїнів-захисників.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій та священнослужителі звершили чин славлення Різдва Христового.

Після відпусту Предстоятель привітав паству зі святом Різдва Христового.

“У ці дні ми насолоджуємось молитовними спогадами про велику спасительну тайну явлення Бога во плоті, – сказав Блаженніший владика. – Божественна любов втілилась і приклонила Небо до землі. Господь родився у бідному вертепі для того, щоб показати нам, що Він прийшов на землю не для того, щоб скористатися земними здобутками, а щоб нас збагатити Своєю спасительною благодаттю.

Нехай кожен з нас принесе Спасителю свої дари: смирення, любов, терпіння – як колись східні волхви-царі принесли золото, ладан і смирну. Господь приймає від людини серце скрушене, дух смиренний – це є велика жертва, яку Господь приймає від кожної людини”.