Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель Українськой Православної Церкви очолив святкування дня пам’яті преподобного Воніфатія Феофаніївського

9 січня, у день пам’яті преподобного Воніфатія Феофаніївського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанії).

Святкове богослужіння відбулось у головному соборі обителі, яку заснував святий Воніфатій.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

За богослужінням молилась настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андреєва), сестри, парафіяни та паломники обителі.

За Літургією помолились про мир на нашій землі, благословення Господнє українському народу, про позбавлення від ворога та за воїнів-захисників.

Блаженніший владика звершив дияконську хіротонію випускника Київської духовної семінарії Петра Красуліна, він служитиме у храмі в ім’я преподобного Сергія Радонезького у Києві.

Після Божественної літургії священнослужителі на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм звершили чин славлення. Після відпусту Предстоятель благословив паству та привітав вірян зі святом.