Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У 100-ту річницю з дня народження спочилого ректора КДА протоієрея Петра Влодека (+2017) відслужена заупокійна літія


10 січня, виповнюється 100 років з дня народження першого ректора відновленої у 1988 році Київської духовної семінарії — протоієрея Петра Влодека (+2017). З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, в Академічному храмі на честь преподобного Іоанна Дамаскина Свято-Покровського чоловічого монастиря у Голосієві була звершена заупокійна літія.

Богослужіння звершили викладачі Семінарії ієромонах Рафаїл (Мосунов) та ієромонах Іоасаф (Міронов).

Богослужіння супроводжував хор Київських духовних шкіл.

Довідка:

Протоієрей Петро Афанасійович Влодек народився 9 січня 1924 року в родині вчителя в селі Оженин, Острозького району Рівненської області. За своє життя він пройшов великий шлях, визначений війною та служінням Богу.

З початком Великої Вітчизняної війни стає слухачем пастирських курсів при Почаївській Свято-Успенській Лаврі та здає іспити на священика. Протягом 1944-1945 років він приймає участь у військових діях в лавах Червоної армії. Був нагороджений багатьма орденами і медалями.

В 1946-1948 роках Петро Влодек навчався в Волинській духовній семінарії, а пізніше вступив до Московської духовної академії, яку успішно закінчив у 1952 році зі ступенем кандидата богослов’я.

В 1988 році протоієрей Влодек очолив Київську духовну семінарію, де під його керівництвом проводився ремонт та будівництво семінарських будівель, а також налагоджувався навчальний процес. У 1991 році він повернувся на Волинь і очолив Волинську духовну семінарію. 16 липня 2006 року Священним Синодом Української Православної Церкви протоієрей Петро Влодек був звільнений з посади ректора Волинської духовної семінарії за власним бажанням.

13 грудня 2009 року, рішенням Вченої Ради КДА від 10 грудня 2009 року, першому ректору відродженої Семінарії протоієрею Петру Влодеку присвоїли почесне звання доктора Honoris Causa.

Протоієрей Петро Афанасійович Влодек помер 7 жовтня 2017 року у віці 93 років у місті Луцьку.

Вічна пам’ять протоієрею Петру!

Пресслужба КДА / фото В. Магурський