Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТУЛЬЧИН. У Ладижині на Вінниччині жорстоко побили настоятеля та з допомогою бульдозерів захопили Казанський храм (відео)

У ніч на 9 січня 2024 року, третій день Різдвяних свят, прихильники ПЦУ за допомогою бульдозерів, не чекаючи на рішення суду за позовом громади, захопили Казанський храм Тульчинської єпархії УПЦ в місті Ладижин Вінницької області. Про це повідомляє пресслужба Тульчинської єпархії.

«Православних парафіян, що чергували в ньому, витягли за руки і ноги на мороз. Видно закривавлене обличчя настоятеля храму ієрея Євгена Воробйова», — інформують в єпархії.

На місце події віряни викликали поліцію, парафіяни розповіли, що вночі рейдери «за руки, за ноги викидали людей з храму на мороз».

Нагадаємо, релігійна громада Казанського храму УПЦ, який перевели в ПЦУ на рейдерських зборах 10 листопада 2023 року, заявила про свою вірність УПЦ. Організаторами незаконного заходу виступили депутат Верховної Ради Микола Кучер і керівництво однієї з місцевих компаній. Натомвсть, 13 листопада в храмі відбулися легітимні збори релігійної громади, на яких віряни проголосували за те, щоб залишатися в лоні Української Православної Церкви. 28 грудня 2023 року група прихильників ПЦУ намагалася взяти штурмом храм УПЦ, проте віруючим вдалося зупинити рейдерів.