Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Співробітники Моніторингової місії ООН з прав людини відвідали єпархію після силового захоплення монастиря


На запрошення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, який має статус правозахисника що співпрацює з ООН, співробітники Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні відвідали м.Черкаси.

Приводом для візиту делегації Моніторингової місії ООН стало криваве захоплення бойовиками в канмуфляжі жіночого монастиря в м. Черкаси на користь ПЦУ 20 листопада цього року, відеокадри якого облетіли весь світ.

Під час роботи в Черкасах правозахисники уважно спілкувалися з потерпілими, фіксуючи їх свідчення, покази та медичні документи щодо отриманих травм. Декілька потерпілих на час візиту Місії ще знаходилися в лікарнях після щелепо-лицьових операцій. Багато хто із потерпілих та поранених вірян давали покази за умови анонімності, адже, за бездіяльності силових органів при порушенні прав віруючих, вони не можуть сьогодні відчувати себе в безпеці, особливо після погроз їх життю та здоровʼю з боку нападників на монастир.

Працівникам місії було надано повну документальну базу доказів злочину насилля над віруючими УПЦ, а також відеозаписи звірств, документи про відкриття кримінальних справ, свідчення про намагання офіційних структур зневілювати кримінальні наслідки щодо фігурантів цього злочину тощо.

Пресслужба Черкаської єпархії УПЦ