Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженнійший Митрополит Онуфрій: Головне — зберегти любов і не озлобитися (відео)


У своїй проповіді у день пам’яті святого апостола Андрія Первозваного Блаженніший Митрополит Онуфрій зауважив, що апостол Андрій своїм життям навчає нас любити Бога, свого ближнього як носія образу Божого та звертатися до нашого Творця у молитві.

Як зауважив Першосвятитель, звертаючись до Господа у молитві, християни дякують Богу за все те, що отримали від Нього, просять милостей Божих для близьких, а також каються у своїх гріхах.

«Не буває так, щоб ми проживали життя без всякого падіння, спотикання. Людина, проходячи через труднощі земного буття, десь спотикається, десь падає, десь встає. І ось ця молитва покаяння допомагає людині вставати, коли вона впала», — зазначив Його Блаженство.

Архіпастир пояснив, що завдяки покаянню ми відновлюємо у собі любов до Бога та ближнього, а також додав, що любити ближнього ми повинні, навіть якщо цей ближній може вчиняти стосовно нас якісь образливі вчинки, адже і Бог усіх нас полюбив і звершив подвиг спасіння заради всіх людей.

«Апостол Андрій сьогодні стоїть біля Престолу Божого. Він з ликом святих апостолів на Небі молиться Богу за весь світ і просить, щоб Бог допомагав нам в цих складних випробуваннях, в цих життєвих спокусах, у хворобах, в скорботах, щоб ми, головне, зберегли розумну любов до Бога, яку ми повинні берегти і не озлоблюватися», — сказав Блаженніший владика.