Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Суд закрив кримінальне провадження у справі секретаря Рівненської єпархії УПЦ


26 грудня Рівненський обласний апеляційний суд у зв’язку із закінченням строків давності закрив кримінальне провадження у справі секретаря Рівненської єпархії протоієрея Віктора Земляного.

Нагадаємо, вісім років тому після Всеукраїнського хресного ходу, одним із організаторів якого був протоієрей Віктор Земляний, священник почав зазнавати тиску з боку силових структур. Коли проти отця Віктора було відкрито кримінальну справу, його звинувачували у «розпалюванні релігійної ворожнечі».

Як повідомляє пресслужба Рівненської єпархії, сторона обвинувачення із закриттям справи не згідна, а «потерпілий» пан Бобровський на суді стверджував, що не отримував викликів до суду і справу закрили без його участі.

«Я запитав потерпілого, чи він зі мною знайомий? Пан Бобровський відповів, що ні. Тоді я запитав, то як я міг завдати вам шкоди?», – розповів протоієрей Віктор Земляний.

Також секретар Рівненської єпархії зауважив, що цю кримінальну справу, по якій його понад 30 разів викликали до суду, відкрили за часів президентства Петра Порошенка.

«Тоді я був керівником відділу з врегулювання міжконфесійних конфліктів, справу порушено з метою здійснення на мене тиску, щоб я, в рамках законодавства, не зміг захищати права наших віруючих. Я своєї вини ніколи не визнавав і не визнаю, бо я ніяких правопорушень не вчиняв», – наголосив отець Віктор.