Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У 33-тю річницю архієрейської хіротонії Предстоятель очолив Божественну літургію у Феофанії


9 грудня, у день 33-ї річниці архієрейської хіротонії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанії) відбулось святкове богослужіння.

33 роки тому, 9 грудня 1990 року, майбутнього Предстоятеля УПЦ, а тоді архімандрита Онуфрія (Березовського) висвятили у єпископа Чернівецького і Буковинського. Традиційно, у день архієрейської хіротонії Блаженнішого владики архієреї, духовенство та віряни УПЦ моляться зі своїм Предстоятелем.

Божественну літургію у Пантелеймонівському соборі обителі очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Предстоятелю співслужили постійні члени Священного Синоду УПЦ: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; митрополити: Макарівський Антоній, Сарненський і Поліський Анатолій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Васильківський Іоасаф, Банченський Лонгин, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Кіровоградський і Новомиргородський Миколай, Шепетівський і Славутський Євсевій; архієпископи: Яготинський Серафим, Фастівський Даміан, Іванківський Кассіан, Хотинський Веніамін, Роменський і Буринський Тихон, Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, Білогородський Сильвестр, Ладижинський Сергій, Добропільський Спиридон, Переяслав-Хмельницький Діонісій, Петропавлівський Андрій; єпископи: Згурівський Амвросій, Вишневський Спиридон, Ірпінський Лавр, Бородянський Марк, Камінь-Каширський Афанасій, Бишівський Кирил, Герцаївський Силуан, Ізюмський і Куп’янський Іоанн, Гостомельський Аркадій; духовенство монастиря, Києва та гості у священному сані з інших єпархій.

За богослужінням молились настоятельки чернечих обителей Української Православної Церкви. Літургійні піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під керівництвом ієромонаха Іоасафа (Міронова).

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій від імені Священного Синоду виголосив вітальне слово Блаженнішому владиці. Предстоятель подякував усім за спільну молитву та привітання.