Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель освятив престол у столичному храмі мучеників Адріана і Наталії


24 грудня, у Неділю 29-ту після Пʼятидесятниці, святих праотців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію та освячення престолу у храмі в імʼя мучеників Адріана і Наталії на Лісовому масиві у Києві.

Предстоятелю співслужили митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, клірики храму та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив настоятеля храму протоієрея Романа Матюшенка правом носіння другого наперсного хреста.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам притчу про званих на вечерю.

За Літургією помолились про мир на нашій землі, позбавлення від ворога та за українських захисників.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав парафіян з Неділею святих праотців та освяченням престолу і подякував настоятелю за пастирські труди. Отець Роман виголосив подячне слово. Після цього Предстоятель вручив церковні нагороди благодійникам парафії.