Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Звершено чернечий постриг студентів ІІ курсу магістратури КДА


21 грудня, у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр звершив чернечий постриг над студентами ІІ курсу магістратури КДА: Олегом Бабієм та Скороходом Михайлом.

У постризі студенти отримали імена з Собору святих Київської духовної академії: Бабій Олег отримав ім’я Інокентій, на честь святителя Інокентія, архієпископа Херсонського (день пам’яті — 7 червня), а Скороход Михайло – Севастіан, на честь преподобного Севастіана Джексонського (день пам’яті — 30 листопада).

Духовним восприємником новопострижених монахів Інокентія та Севастіана став духівник Київських духовних шкіл архімандрит Пантелеімон (Мельник).

Після постригу владика ректор привітав ченців та звернувся до них зі словом, настанови. Владика розповів про важливість чернечого постригу і дав новопостриженим монахам духовну пораду в якій наголосив: «Нема нічого більш радісного чим проповідувати слово Боже, тому благовіствуйте своїм життям, своєю зовнішністю, своїми молитвами і цим показуйте, що Київські духовні школи живі і готують вірних пастирів Святої Православної Церкви».

На завершення владика Сильвестр закликав благословення Боже на новопострижених ченців. Далі, за традицією, усі присутні привітали монахів Інокентія та Севастіана з чернечим постригом, після чого новопострижені ченці разом з академічною братією та студентами під спів богослужбових піснеспівів направилися до Академічного храму на честь прп. Іоанна Дамаскина Свято-Покровського чоловічого монастиря у Голосієві, де ченці будуть молитись протягом трьох днів.

Пресслужба КДА / фото С. Мішіндур