Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. У кафедральному соборі міста митрополит Антоній очолив річні єпархіальні збори


21 грудня, у Кафедральному Соборі м. Бориспіль, керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній провів чергові збори духовенства Бориспільської єпархії.
На зборах були присутні секретар єпархії, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, вікарій єпархії єпископ Згурівський Амвросій, благочинні та клірики Бориспільської єпархії та керівники єпархіальних відділів.
Його Високопреосвященство зачитав річний звіт про життя єпархії у 2023 році.
Згідно порядку денного і чинного статуту Української Православної Церкви Єпархіальні збори переобрали склад Єпархіальної ради.
Після основної частини зборів владика Антоній відповів на численні запитання учасників єпархіальних зборів. Потім митрополит вручив церковні нагороди клірикам єпархії, які в 2023 році відзначали ювілеї від дня народження та хіротонії.
На завершення засідання митрополит Антоній подякував священнослужителям за пастирський труд, побажав здоров’я, мужності в несінні нелегкого хреста.
Після зборів від імені духовенства єпархії архімандрит Ніл (Семець) подякував митрополиту Антонію та поздоровив владику, подарувавши букет квітів.
В цей же день митрополит Антоній звершив освячення накупольного хреста для свято-Миколаївського храму села Бзів Березанського благочиння Бориспільської єпархії.