Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. У єпархії в селі Михайло-Лукашово освятили новий храм


11 листопада, у седмицю 23-ю після П’ятидесятниці, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звершив велике освячення храму в ім’я святителя Михаїла, першого митрополита Київського, в селі Михайло-Лукашово Вільнянського району Запорізької області.

Зазначається, що новий храм побудований у найкращих традиціях церковної архітектури, завдяки фінансовій допомозі та підтримці благодійників, а також на пожертвування парафіян.

Привітавши парафіяльну громаду зі знаменною подією – освяченням храму, владика зазначив: «Нам усім потрібен храм, усьому людству, оскільки інакше не позбутися гріхів, у яких ми загрузли… Храм – це свідчення великої милості Божої, це дар, яким кожен з нас має дорожити. Храми потрібні не Богові, вони потрібні нам, у них наше спасіння. Вітаю всіх вас і бажаю, щоб новоосвячений храм став вашою рідною домівкою, куди б ви могли прийти і з бідами, і з радощами».

Митрополит Лука закликав дорожити кожною можливістю бути в храмі, «оскільки тільки тут можна почерпнути Божественну благодать, тільки тут можна навчитися любові та служінню ближньому».

«Поки звучатиме в наших храмах молитва, доки триватиме наше служіння Богу, цей світ має шанс на спасіння», — підсумував він.