Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

У соціальних мережах поширюється неправдива реклама з використанням відео із зображенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія

Жодного благословення на запозичення слів чи зображення Блаженнійшого Митрополита Онуфрія з метою рекламування будь-якої продукції, у тому числі і медичних послуг, ніколи не надавалося. Виготовлення такої реклами і показ її у соціальних мережах є незаконним та має бути негайно припинений.

У зв’язку з розповсюдженням у соціальних мережах реклами медичних засобів, автори якої використовують змонтоване відео із зображенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомляє, що благословення на виготовлення і розповсюдження такої реклами Предстоятелем Української Православної Церкви ніколи нікому не надавалося. Відповідно до чинного українського законодавства, дії осіб, які здійснили підробку відео з шахрайською метою, можна кваліфікувати як злочинні і мають бути негайно припиненими, а саме сфальсифіковане відео має бути негайно видалене з мережі Інтернет.