Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій очолив Чин відспівування новопреставленої Ніни, матері митрополита Климента


10 листопада, в Академічному храмі на честь прп. Іоанна Дамаскина Свято-Покровського чоловічого монастиря у Голосієві була звершена заупокійна Божественна літургія та чин відспівування новопреставленої Ніни, мами голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента.
Божественну літургію очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, якому співслужили: митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій; єпископ Ладанський Феодосій, члени адміністрації та викладачі Академії і Семінарії у священному сані, духовенство Ніжинської єпархії, а також гості у священному сані.
Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор студентів Київських духовних шкіл під керівництвом регента архімандрита Леонтія (Тупкала).
Провести у останню путь прийшли рідні і близькі спочилої, а також ті, кого знала новопреставлена Ніна.
Під час Божественної літургії були піднесені сугубі молитви за усіх від віку спочилих, а також за новопреставлену рабу Божу Ніну.
Після відпусту відбувся чин відспівування, який очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Разом з архіпастирями і духовенством Його Блаженству співслужив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, а також викладачі КДАіС у священному сані.
За богослужінням також молилися викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни храму та паломники святої обителі. Віддати останню шану новопреставленій також прийшли рідні та близькі, а також усі, хто знав та поважав спочилу.
Після завершення чину відспівування усі присутні попрощалися з новопреставленою Нінею. Далі для всіх бажаючих була приготована поминальна трапеза.
Поховали новопреставлену на монастирському кладовищі у скиту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, що на вулиці Ягідній.

Фейсбук сторінка митрополита Антонія