Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Рівноапостольна княгиня Ольга навчила нас ставити Бога понад усе — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)


У своїй проповіді в день пам’яті рівноапостольної княгині Ольги Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, що свята зробила дуже багато для того, щоб утвердилося благочестя і віра Христова на нашій благословенній землі.

Архіпастир зазначив, що рівноапостольна княгиня любила давати милостиню, допомагати старим, бідним, сиротам.

Після хрещення свята Ольга принесла великі плоди віри, вона почала будувати християнські храми, багато людей послідували її прикладу.

За словом Першосвятителя, «вона зробила дуже багато для того, щоб утвердилося благочестя, щоб утвердилася віра Христова на нашій благословенній Русі».

«Ми сьогодні згадуємо святу княгиню Ольгу, як нашу хрестительку і просвітительку. Церква удостоїла її великої честі — назви “рівноапостольна”. Тобто вона була по силі своєї проповіді, по плодах своїх діл рівна апостолам», — підкреслив він.

Блаженніший владика звернув увагу, що «свята Ольга навчила нас любити Бога і ставити Його понад усе».

«Вона була проповідницею Божої правди і сама прожила останні роки свого життя в таких правилах, навчаючи саме так жити нас сьогодні. Якщо ми її послідовники, то ми також маємо намагатися бути хоч трішки подібними до неї. Маємо бути співчутливими до тих, хто страждає, любити Бога, любити один одного, навіть ворогів своїх, тому що так нас навчає Бог», — підсумував Митрополит Онуфрій.