Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У єпархії освятили храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці


24 липня, у день памʼяті святої рівноапостольної княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Велике освячення храму та Божественну літургію в храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Петрані Жмеринського благочиння на Вінниччині.
Його Високопреосвященству співслужили благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), настоятель храму протоієрей Ростислав Шемет та клірики благочиння.

Перед Літургією було звершено Велике освячення храму. В основу новоосвяченого престолу були покладені святі мощі преподобномученика Кукші Києво-Печерського.

На Малому вході митрополит Варсонофій з благословення Предстоятеля УПЦ нагородив клірика Жмеринського благочиння протоієрея Олександра Лапко правом носіння митри.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на нашій українській землі; за Святу Церкву Христову; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Також під час літургії були піднесені особливі заупокійні молитви за полеглих українських воїнів та усіх невинно вбитих від вчорашньої ворожої ракетної атаки в Одесі.

Після богослужіння митрополит Варсонофій нагородив настоятеля та благодійників храму церковними відзнаками. Вітаючи з освяченням храму та престолу Успенського храму, владика Варсонофій подарував для парафії образ Касперівської ікони Божої Матері, яка вчора знову явила своє чудо під час ракетної атаки міста Одеси. Ікона Божої Матері чудом зберіглась, лише пошкодився кіот та скло.

Також владика передав для вірян, які потребують, апарати для вимірювання цукру в крові.