Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Народний депутат Артем Дмитрук прокоментував спробу Мінкульту опечатати корпус Лаври


Нардеп заявив, що представники комісії, які вимагали від поліції «вжити превентивних заходів» проти парафіян Лаври, повинні були мати для цього законні підстави.

Народний депутат України Артем Дмитрук прокоментував СПЖ невдалу спробу комісії Мінкульту опечатати корпуси Києво-Печерської лаври.

Нардеп зазначив, що представники комісії, які вимагали «вжити превентивних заходів» проти людей, які блокували корпуси Лаври, не мали повноважень задіяти поліцію без законних підстав.

За його словами, співробітники поліції керуються виключно Конституцією та законами України, а не вказівками члена комісії, який представляє виключно своє міністерство.

«У разі якихось протиправних дій потрібно негайно повідомляти про це співробітників поліції. Якщо ж співробітники поліції не виконають своїх обов’язків з охорони громадського порядку, то кожен громадянин має можливість на відстоювання своїх прав у вищих інстанціях і судових органах. При цьому ми повинні розуміти, що будь-які дії повинні мати мирний і законний характер», – сказав Дмитрук.