Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Нардеп про захоплення храмів УПЦ: Усі винні понесуть покарання


Нардеп Артем Дмитрук зазначив, що всі випадки із захопленнями храмів УПЦ будуть розслідувані, а винні понесуть покарання.

Народний депутат України Артем Дмитрук заявив, що всі випадки із захопленнями храмів УПЦ будуть розслідувані незалежно від мети і бажання громадян, які порушують закон, а винні понесуть покарання. Про це він сказав СПЖ.

Коментуючи нещодавні захоплення храмів УПЦ у регіонах, Дмитрук закликав українців не робити необдуманих дій та не розгойдувати ситуацію в країні.

Нардеп також заявив, що після закінчення війни кожен випадок порушення прав громадян буде розглянутий, розслідуваний і будуть прийняті відповідні рішення.

«Я закликаю всіх не робити різких і необдуманих дій, не розгойдувати ситуацію в країні, а резонансні питання відкласти до нашої перемоги, коли можна буде не поспішаючи розібратися та прийняти зважене рішення з кожного питання. Занадто багато зараз вирішується на полях битв, щоб витрачати сили і ресурси на питання, що не входять до кола бойових і гуманітарних завдань», – сказав він.

Як повідомляла СПЖ, мер Красилова заявила, що влада не мала права забороняти УПЦ, а місцеві громади самі не хочуть переходити в ПЦУ.

Також ми писали, що очільник ДЕСС заявив, що місцеві міськради не мають повноважень забороняти в регіонах діяльність УПЦ.

СПЖ