Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У день пам’яті преподобного Онуфрія Великого Предстоятель УПЦ очолив святкове богослужіння у Феофанії (+відео)

25 червня, у Неділю третю після Пʼятидесятниці, день памʼяті преподобного Онуфрія Великого, у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії відбулось урочисте богослужіння з нагоди тезоіменитства Предстоятеля Української Православної Церкви.

Божественну літургію у головному соборі обителі очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Предстоятелю співслужив сонм архієреїв Української Православної Церкви, духовенство монастиря і Києва та гості з єпархій УПЦ у священному сані.

За богослужінням молились ігумені та насельниці чернечих обителей УПЦ, сестри милосердя, духовенство з різних єпархій, паломники та парафіяни монастиря.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій висвятив у диякона випускника Київської духовної академії Макарія Капітанюка.

Після відпусту Предстоятелю виголосили многоліття. Потім зачитали привітання Блаженнішому архіпастирю від Предстоятелів та представників Помісних Православних Церков. Вітання від Священного Синоду УПЦ виголосив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.

Предстоятель подякував усім за привітання, молитви та підтримку. Потім усі присутні віряни вітали Блаженнішого владику з тезоіменитством.