Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятелі та ієрархи Помісних Православних Церков вітають Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Днем Ангела


25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій святкує День свого Небесного Покровителя. Традиційно у зв’язку з цією святковою датою Предстоятелі Помісних Православних Церков та ієрархи з-за кордону надсилають Блаженнішому Митрополиту Онуфрію свої вітання. Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ опублікував фрагменти привітань від ієрархів Помісних Православних Церков.

Святіший Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія: “Св. Онуфрій нехай опікується за Вас перед Богом, щоб Господь і надалі щедро дарував Вам силу молитви, терпіння, смирення, любов, доброту, мудрість… Ви і так нагороджені всіма цими благодатями, але ті виклики, перед якими опинилися Україна, Ви і Ваша Церква вимагають особливих зусиль. Нехай Господь допоможе Вам у несенні цього тягаря і благословить миром!”

Святіший Патріарх Сербський Порфірій: “Від мого імені особисто, та від імені повноти Сербської Православної Церкви, надсилаємо Вам сердечні привітання та молитовні побажання з нагоди святкування пам’яті Вашого захисника перед Господом, Преподобного Онуфрія Великого. Впиваючись росою благодаті, яку Всеблагий Бог щедро виливає на вибраних Своїх, у дусі братерської любові та єдності в єдиній Чаші Тіла і Крові Господніх, підносимо ревні молитви до Його угодника Святого Онуфрія щоб перед престолом Господнім завжди був заступником і молитовником за Ваше Блаженство, щоб Ви були ведені Благодаттю Святого Духа, в бадьорому дусі та тілесній міцності на многії і благії літа, мудро керуючи кораблем спасіння всіх зібраних під Вашим архіпастирським омофором.”

Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва:
“Сердечно, дусі братньої любові у Христі Іісусі, вітаю Вас з Днем Вашого Тезоіменитства. Бажаю Вам доброго здоров’я і рясної допомоги Божої, яка сприятиме Вашому складному служінню, як Предстоятеля Церкви, у складних умовах сьогоднішнього життя Св. Православ’я в Україні.”

Блаженніший Митрополит всієї Америки та Канади Тихон:
“Користуючись нагодою, я хочу ще раз запевнити Ваше Блаженство в нашій особистій братерській любові у Христі до Вас та у наших постійних молитвах за Ваше Блаженство і Вашу паству. Хочу також підкреслити любов вірних Православної Церкви в Америці до своїх братів і сестер в Українській Православній Церкві під омофором Вашого Блаженства. … Знайте, що я і вся Православна Церква в Америці поруч із Вашим Блаженством та Українською Православною Церквою в цей час скорботи, війни і переслідувань, і, будь ласка, прийміть нашу любов та наші молитви разом з нашими вітаннями з Вашими іменинами.”

Блаженніший Архієпископ Охридський і Македонський Стефан: “Від імені Священного Архієрейського Синоду Македонської Православної Церкви – Охридської Архієпископії, від свого імені особисто та від усієї повноти нашої Помісної Церкви вітаємо Вас з Днем Вашого небесного покровителя – Преподобного Онуфрія Великого. Бог наш, знаючи Вашу випробувану праведність, доручив Вам хрест, відповідальність та послух керування Київською Митрополією в час великих випробувань для Церкви та вірного народу України. Ваше Блаженство, сердечно вітаючи Вас з іменинами, бажаємо міцного здоров’я, мирних днів і ще багато років служіння на престолі Київських Митрополитів, постійно зміцнювані заступництвом Пресвятої Владичиці Богородиці та Господом Богом і Спасом нашим Ісусом Христом.”

Високопреосвященніший митрополит Ловчанський Гавриїл (Болгарська Православна Церква): “Ви, дорогий владико, як архіпастир Української Православної Церкви служите віддано Богу і людям у багатозаколотному та неспокійному світі, але водночас перебуваєте подібно до преподобного Онуфрія Великого в пустелі безмовності, молитви та богомислення. Святі отці кажуть, що Господь тим народам, яких любить, посилає великих пастирів під час великих випробувань. Ви, дорогий володарю, своїм самопожертвувальним служінням показали Вашому народу та всьому світу, що Ви є тим пастирем, про якого Христос у святому Євангелії сказав: “Пастир добрий вважає життя своє за овець” (Ів. 10:11)”

Преосвященніший єпископ Бачський Іриней (Сербська Православна Церква):
“Найсердечнішим чином я Вас вітаю з днем Вашого тезоіменитства, бажаючи Вам міцного здоров’я та благодатних сил, щоб Ви служили на багато та блага літа, на благо та на радість не лише святої Української Православної Церкви, а й усього вселенського святого Православ’я. Я не можу не скористатися можливістю молитовно побажати Вам від усієї моєї душі нових благодатних сил у Вашій сповідницькій боротьбі за чистоту та єдність святого Православ’я на Вашій рідній українській землі та у нашому православному всесвіті взагалі.”