Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Онуфрія Великого


24 червня, напередодні Неділі третьої після П’ятидесятниці та дня пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанії.
Святкове богослужіння відбулося у головному храмі обителі – Пантелеймонівському соборі. Предстоятелю співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви, духовенство обителі, Києва та гості у священному сані.

За богослужінням молились ігумені та насельниці чернечих обителей УПЦ, сестри милосердя, духовенство з різних єпархій, паломники та парафіяни монастиря.

Блаженніший владика вручив церковні нагороди сестрам Марфо-Маріїнської обителі сестер милосердя. У звʼязку з п’ятиріччям київського осередку сестри отримали відзнаки імені святої мучениці Єлисавети та книги у подарунок від Предстоятеля. Всього було нагороджено 78 сестер. На свято також прибули сестри з Черкаської, Харківської та Одеської єпархій.