Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У Білогородці прихильники ПЦУ захопили храм УПЦ


25 червня на Київщині у Білогородці прихильники ПЦУ, під прикриттям поліції та тероборони, захопили нижній храм на честь Архістратига Михаїла Української Православної Церкви. Настоятель храму протоієрей В’ячеслав Лазорик тільки повернувся з Херсонщини, де допомагав постраждалим від підриву Каховської греблі. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

«Сьогодні замість того, щоб служити Божественну літургію, ми змушені захищати нашу святиню, наш Свято-Михайлівський храм», – наголосив протоієрей В’ячеслав у коментарі каналу «Дозор на Першому Козацькому».

«Прихожан та духовенство храму, які своїми руками будували святиню, тепер не пускають на територію їхньої ж церкви. Поліція, яка буквально прикривала рейдерське захоплення церкви, повідомила, що православні християни «можуть чекати на рішення суду і в іншому місці»», – йдеться у повідомленні.

Прихильники ПЦУ завітали до храму УПЦ до 06.00. Після кількох годин протистоянь віруючі УПЦ вирішили служити Літургію у недобудованому храмі.

Пізніше захисників храму, яких затримала поліція, відпустили.

«Звичайно ж, активістам ПЦУ та їхньому клірику Василію Чупровському жодних звинувачень за напади на парафіян пред’явлено не було. Натомість тим, хто вступився за своїх братів і сестер, інкримінують адміністративне правопорушення», – додали в повідомленні.