Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з делегацією Всесвітньої ради церков


11 травня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з делегацією Всесвітньої ради церков. Про це повідомляє сторінка митрополита Антонія у фейсбуці.

До складу делегації ВРЦ увійшли: Генеральний секретар ВРЦ пастор Джеррі Піллей, голова Центрального комітету ВРЦ лютеранський єпископ Гайнріх Бедфорд-Штром, віце-голова Центрального комітету ВРЦ вірменський архієпископ Вікен Айказян, директор Комісії церков ВРЦ з міжнародних справ Пітер Прув, та керівник програми ВРЦ «Екуменічні відносини, віра і конституція» професор Василе-Октавіан Міхок.

У зустрічі також взяли участь Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, співробітники ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Василій Пріц та професор С. М. Бортник. Делегацію гостей супроводжує клірик Чернівецько-Буковинської єпархії протоієрей Миколай Попеску.

Під час зустрічі йшлося про поточну ситуацію в сфері міжконфесійних та державно-церковних стосунків в Україні. Митрополит Антоній повідомив делегацію про систематичні порушення прав віруючих та релігійних організацій Української Православної Церкви, а також про законодавчі ініціативи, спрямовані проти Церкви. Сторони поділилися думками щодо можливої ролі ВРЦ у вирішенні кризових питань в релігійній сфері України.