Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. У єпархії оприлюднили заяву про дії на її канонічній території кліриків інших єпархій без належного на те благословення

Сарненсько-Поліська єпархія зробила заяву стосовно появи у соціальних мережах відеозвернення клірика Дніпропетровської єпархії протоієрея Андрія Пінчука про організацію ним зібрання на території Миколаївського храму села Стара Рафалівка Сарненсько-Поліської єпархії.

У зв’язку з появою у соціальних мережах відеозвернення клірика Дніпропетровської єпархії протоієрея Андрія Пінчука про організацію ним зібрання на території Свято-Миколаївського храму села Стара Рафалівка Вараського району Рівненської області слід зазначити наступне:

Твердження протоієрея Андрія Пінчука про те, що на організований ним захід було благословення керуючого архієрея митрополита Поліського і Сарненського Анатолія, є цілковито неправдивим.

Жодних благословень чи погоджень на релігійні заходи та зустріч священників, які б передбачали вирішення питань загальноцерковного характеру, йому, як і іншим священникам, які були присутніми на цьому заході на території Сарненсько-Поліської єпархії, не надавалося, як, власне, ніхто і не звертався до керівництва єпархії за таким благословенням. Тому заяви протоієрея Андрія Пінчука є свідомим обманом та наклепом на архієрея, які підпадають під кваліфікацію порушень норм канонічного права Православної Церкви.

Керівництво Сарненсько-Поліської єпархії повідомило правлячих архієреїв Української Православної Церкви тих єпархій, клірики яких без благословення брали участь на території іншої єпархії у церковних заходах сумнівного характеру, про даний прикрий випадок, який викликав смуту в серцях не лише духовенства, але і вірян Української Православної Церкви.