Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Постраждав від обстрілів Іверський монастир


21 березня в результаті ворожого обстрілу вкотре постраждали будівлі Іверського чоловічого монастиря Одеської єпархії. Про це повідомили в пресслужбі Одеської єпархії.
Зазначається, що, дякуючи Богові, всі насельники монастиря живі.

Наталія Гуменюк, начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь» оцінила руйнування монастиря як потужне.

«З винищувачів СУ-35 було випущено три ракети. Керовані ракети. Дві ракети було знищено системами ППО. Одна влучила в триповерхову будівлю Української Православної Церкви. Це чоловічий монастир. В якому постраждало 4 людей. Одну людину госпіталізовано. Три отримали несуттєві пошкодження і від госпіталізації відмовилися. Руйнування досить потужне. Зруйновано покрівлі понад 200 м квадратних. Було два осередки возгорання», — сказала вона.

Постраждалим було надано першу медичну допомогу бригадами ЕМД та рятувальниками ДСНС, які прибули на місце обстрілу через 6 хвилин.

Єпископ Южненський Діодор подякував усім службам, які оперативно прибули на територію монастиря після обстрілу і розповів, що усі «храми цілі, тільки в них вибиті шибки, постраждав дах житлового корпусу».

«І хочемо відзначити про диво, що сталося в капличці з шанованою іконою Божої Матері «Іверська». Від обстрілу дуже сильно постраждала каплиця, але образ Божої Матері залишився неушкодженим», — додали в повідомлені єпархіальної пресслужби.

«Ми відчули покров Пресвятої Богородиці», — сказав владика і повідомив, що у корпусі мешкає 15 осіб, п’ятеро з них жили на 3 поверсі, під самим дахом.

«Ми постраждали разом з українським народом, невід’ємною частиною якого є кожен з нас», — підсумував він.