Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Шкарові «священник» ПЦУ накинувся на священника УПЦ


Біля церкви Шкарова “священник” ПЦУ накинувся з кулаками на священника УПЦ та завдав йому ударів по голові. Потерпілий звернувся у правоохоронні органи, зняв побої. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Інцидент трапився 20 березня на території Михайлівської церкви у селі Шкарів Гощанського благочиння. Протоієрей Сергій Супрунець, настоятель храму дізнався від людей, що храм, який за домовленістю обох релігійних громад був зачинений на два замки, відкритий і у ньому є люди. Отець близько 19 години вирішив піти подивитися, що відбувається.

“Я прийшов, дійсно у храмі були люди, прибирали, церква переодягнена у все чорне, на середину храму винесено Голгофу, очевидно, що готуються до богослужіння, – розповідає отець Сергій, – Я стою, як під‘їжджає авто, з нього виходять люди і до мене, мовляв, чого прийшов, ти тут ніхто, почали мене обзивати. А далі прибіг Віктор Герасимчук, “священник” ПЦУ і почав мене бити, стукнув кулаком в підборіддя і в обличчя”.

За словами отця Сергія, прихильники ПЦУ ледь відтягли свого наставника, бо він готовий був далі битися.

“Я його словами соромив, однак що я міг вдіяти, я один, їх багато, церква серед поля, до села десь один кілометр”, – зауважив потерпілий.

Коли батюшка повернувся додому, матушка викликала поліцію, яка приїхала і взяла покази. А наступного дня, 21 березня, отець Сергій поїхав у Гощанський відділок поліції, а звідти до Рівного знімати побої.

Варто зауважити, що Віктор Герасимчук, “священник” ПЦУ служить у селі Устя Корецького благочиння, а у селі Шкарів проживає, він один з ініціаторів церковного конфлікту у селі, який розпочався понад місяць тому зі зборів з так званого переходу.