Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням


Військовослужбовці, медики, волонтери, вимушені переселенці й усі нужденні отримують допомогу від Української Православної Церкви.

Київська єпархія. 18 лютого співробітники Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань провели чергову видачу гуманітарної допомоги для переселенців, інвалідів та соціально незахищених верств населення.

100 переселенців отримали продуктові набори та засоби гігієни.

Співробітники відділу з соціально-гуманітарних питань разом із православними скаутами відвідали бійців Збройних Сил України, які проходять лікування у Київській міській клінічній лікарні №8.

Скаути привітали військовослужбовців (близько 100 осіб) з Масляною та пригостили наборами домашніх млинців.

У столиці, на території храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця», з кінця грудня три рази на тиждень проводяться благодійні трапези для малозабезпечених, безхатьків та біженців.

«Повноцінне спілкування з Богом засноване на вдячності. Ми можемо бути вдячними Господу через участь у житті ближніх, через нашу посильну допомогу усім тим, кому зараз тяжко, хто через війну і тяжкі життєві обставини втратив дім та потребує підтримки», – зазначили на парафії.

Благодійні обіди проходять щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці об 11:00.

На трапези кожного разу приходить до 100 осіб.

Наразі є потреба в допомозі роздачі їжі (орієнтовно з 10:30 до 12:00 у понеділок, середу та п’ятницю).

Додаткову інформацію про те, як допомогти парафії у цій благодійній справі, можна дізнатися за посиланням.

БФ «Фавор»‎ передав 47 пар черевиків для вихованок Дарницького будинку-інтернату.

Нещодавно волонтери БФ «Фавор» закупили та доправили харчові продукти до пункту гарячого харчування, де бездомні, одинокі літні люди, особи з інвалідністю, вимушені переселенці та нужденні регулярно отримують гарячі обіди.

«Дивлячись на знедолених людей, ми розуміємо, що не від хорошого життя вони приходять до цієї трапезної. Ми не знаємо, що саме сталося в житті кожного з них. Але точно впевнені, що щодня вони потребують їжі. Тарілка перлової каші з тушкованкою – хіба це так багато? Для нас – ні, для них – це надія на виживання!», – діляться своїми враженнями волонтери.

Для допомоги БФ «Фавор» у благодійних справах доступні реквізити.

Рівненська єпархія. Парафії сіл Кургани, Глинки та Біла Криниця передали харчові продукти для військовослужбовців ЗСУ та постраждалих внаслідок російської окупації жителів Херсона.

Зокрема, у минулу батьківську суботу віряни Різдво-Богородичної парафії села Кургани Острозького благочиння усі принесені на панахиду продукти передали волонтерам ГО «Жіночий батальйон».

Парафіяни Михайлівського храму села Глинки Рівненського південного благочиння зібрали грошові кошти для підтримки ЗСУ. Настоятель парафії протоієрей Андрій Абрамов через волонтерів Глинківської гімназії передав громадській організації «Вірність Україні і присязі» 2 500 грн для закупівлі продуктових наборів нашим воїнам.

Іоанно-Богословська парафія села Біла Криниця Рівненського благочиння усі харчові продукти, принесені у Вселенську батьківську суботу пожертвувала для жителів Херсона. Доправляли продукти волонтери Білокриницької ТГ.

Волинська єпархія. Священнослужителі єпархії готуються до чергової гуманітарної поїздки на Схід.

До гуманітарної місії долучаються парафіяни з різних куточків Волині, а також інших єпархій Української Православної Церкви, зазначив клірик Волинської єпархії архімандрит Онуфрій (Куц).

Віряни збирають харчові продукти, одяг, домашні овочі, окопні свічки та інші необхідні речі для військових та медиків.

Кременчуцька єпархія. Парафіяни храмів м. Кременчука сплели маскувальні сітки та передали їх одній із частин Національної Гвардії України.

Волонтери Кременчуцької єпархії вчергове передали одноразові душі, харчові продукти та інші необхідні речі для військових ЗСУ.

Окрім того, у Кременчуцькій єпархії продовжують виготовляти окопні свічки для військовослужбовців ЗСУ.

Чернівецька єпархія. 16 лютого клірик Чернівецької єпархії диякон Володимир Попівчук передав дитяче харчування та памперси у дитячий будинок «Місто Добра».

Гуманітарну допомогу зібрали волонтери осередку ЧМГО «Благо» з Німеччини.

Запорізька єпархія. Клірик Андріївського кафедрального собору міста Запоріжжя ієрей Миколай Сукач протягом усього періоду бойових дій здійснює гуманітарну місію у прифронтовій, а також у сірій зонах Запорізької області.

У співпраці з міжнародними та місцевими фондами, а також з волонтерами та просто небайдужими людьми, священник привозить у прифронтові райони харчові продукти, засоби гігієни, ліки, одяг, необхідні засоби для догляду за лежачими хворими, дитяче харчування тощо.

Окрім десятків місій з доставки гуманітарних вантажів до цих багатостраждальних населених пунктів, отець Миколай вивіз із села Плавні (сіра зона) до Запоріжжя тяжкохворого паралізованого пенсіонера.

Олександрійська єпархія. Біля кафедрального собору на честь Покрова Божої Матері м. Олександрії продовжують надавати посильну допомогу для вимушених переселенців.

Харківська єпархія. Настоятель Покровського храму села Карасівка ієрей Миколай Рязанов передав чергову гуманітарну допомогу військовим Збройних Сил України.

Хмельницька єпархія. Парафіяни храму села Западинці передали фінансову допомогу у розмірі 10 тис. грн для потреб ЗСУ.