Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Вийшов друком підручник із Пастирського богослов’я професора КДАіС митрополита Черкаського і Канівського Феодосія


22 лютого вийшов друком навчальний посібник для духовних навчальних закладів з пастирського богослов’я за авторством викладача КДАіС професора духовної академії митрополита Черкаського і Канівського Феодосія. Видання посібника здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Ця праця є конспектом лекцій авторського курсу митрополита Феодосія, які він читав у КДАіС протягом останнього десятиліття. Підручник описує проблематику сучасного пастирського богослов’я в широкому спектрі питань теорії та практики служіння православного пастиря.

Курс побудований у вигляді кількох змістовних блоків. Під час написання автор використовував святоотцівські твори, а також праці сучасних богословів. Для ефективнішого засвоєння матеріалу наприкінці кожного розділу подано запитання для самоконтролю, список обов’язкової та рекомендованої літератури.

Метою автора в процесі написання даного навчального посібника був опис актуального стану пастирського богослов’я Православної церкви, а також його становища в системі богословських наук і широкому полі сучасного людського знання. Особливу увагу було приділено процесу внутрішнього розвитку пастиря, його особистісного та церковного становлення. Виділено тісний зв’язок духовного зростання з духовним станом пастви, що живе в умовах секулярного світу. Погляд автора, що простягається на всю історію пасторологічної науки, від старозавітних поглядів на пастирство до думок сучасних дослідників, дає змогу читачеві отримати найоб’ємнішу картину, що описує стан православної пастрології.

Безсумнівним плюсом цього посібника є хрестоматія, що дає змогу викладачеві та студенту в будь-який час звернутися до багатої спадщини православного пастирського богослов’я.

Посібник рекомендовано Вченою радою Київської духовної академії і семінарії та підготовлено до друку Видавничим відділом Української Православної Церкви.

Загальний обсяг навчального посібника становить 214 сторінок.

Тираж підручника з пастирського богослов’я буде безоплатно розподілено між духовними навчальними закладами Української Православної Церкви.