Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ очолив святкове богослужіння та відвідав дітей, якими опікується монастир у Банченах


14 січня, у день пам’яті святителя Василія Великого та свята Обрізання Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі.
Богослужіння відбулось у головному соборі обителі. Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі митрополит Банченський Лонгин, митрополит Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хотинський Веніамін, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Герцаївський Силуан, єпископ Новоселицький Клеопа, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита, духовенство монастиря, Чернівецько-Буковинської єпархії та гості у священному сані.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

На завершення богослужіння Блаженніший владика звернувся до пастви зі словами привітання українською та румунською мовами.

Предстоятель побажав, щоб Божий мир почив у наших серцях та в українській землі, щоб Господь зцілив постраждалих від війни і упокоїв загиблих.

«Нехай Вифлеємська зірка засяє над кожним з нас і показує нам дорогу, яка веде до Христа, – сказав архіпастир. – Всі люди шукають щастя, блаженства, миру – кожен постійно шукає, кожен по-своєму. Але це все: мир, щастя, блаженство – є тільки у Христі».

Після Божественної літургії Предстоятель відвідав з різдвяними привітаннями вихованців дитячого будинку-інтернату у селі Молниця, якими опікуються братія Банченського монастиря та сестри Боянського монастиря. Діти виступили зі святковим концертом, а Блаженніший владика роздав подарунки.