Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРАМАТОРСЬК. Митрополит Августин та священники УПЦ з Різдвяною духовною місією відвідали військових на Донбасі


Священнослужителі УПЦ помолилися за Україну із військовослужбовцями на передовій, виконали для них Різдвяні піснеспіви і колядки та передали харчі й подарунки.

Синодальний відділ УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими формуваннями України на чолі з головою відділу митрополитом Білоцерківським та Богуславським Августином відвідав позиції українських військових на Донбасі із духовно-гуманітарною місією. Про це повідомляє пресслужба військового відділу УПЦ.

Священники проїхали маршрутом від Дніпра до Дружківки, відвідали Покровськ, Краматорськ, Лиман, Куп’янськ, а закінчили подячним молебнем у Харкові.

«Молимося, щоб наші захисники повернулися живими та неушкодженими до своїх будинків, – розповів заступник голови Синодального відділу протоієрей В’ячеслав Яковенко. – І щоб ми могли разом будувати нашу рідну державу – нашу Україну. Нашим бійцям дуже потрібна увага, духовна, моральна, всебічна підтримка. І, як завжди, УПЦ була та є зі своїм народом».

Молитву разом з воїнами звершував митрополит Августин у співслужінні військового духовенства та усіх волонтерів у священному сані.

Протоієрей Олександр Клименко, який під час поїздки очолив колектив колядників, побажав українським військовим відчути якнайбільше радості Христа Народженого: «Хотілося б побажати вам і вашим близьким, щоб ви разом всередині себе продукували цю радість… Ту Вифлеємську радість, яка мала б заполонити такий недосконалий наш світ».

Як зазначив один із керівників бригади, яку відвідала делегація УПЦ, його підрозділ із перших днів війни виконує бойові завдання у зоні бойових дій. Він подякував духовенству за підтримку солдатів і запросив до своєї бригади капеланів УПЦ: «Ви приїхали майже одні з перших до нашої бригади. Дякуємо вам за це дуже сильно. У бригаді у нас лише один капелан, тож є ще чотири вільні місця. Якщо ви маєте таку можливість, приєднуйтесь, ми будемо раді».