Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Повідомлення ЗМІ про провокації під час богослужіння «ПЦУ» в Києво-Печерській Лаврі не відповідають дійсності – пресслужба КДА

21 січня пресслужба Київської духовної академії надала роз’яснення з приводу повідомлень про «спроби провокацій» під час богослужіння «ПЦУ» в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Учора, 20 січня 2023 року, в засобах масової інформації з’явилися повідомлення про спроби вчинити провокації в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври під час звершення там служб ПЦУ. Деякі ЗМІ стверджують, що 19 січня 2023 року, у вівтарі Успенського собору Лаври представники ПЦУ «виявили» студента Київської духовної семінарії, який нібито за завданням керівництва КДАіС планував чинити перешкоди звершенню богослужіння.

З приводу цього інциденту повідомляємо таке. 19 січня студент Київської духовної семінарії дійсно прийшов на богослужіння до Успенського собору. Однак, зробив він це з власної ініціативи. Жодних доручень від керівництва Київських духовних шкіл він не отримував. Факт його присутності на богослужінні в Успенському соборі став відомим в КДАіС лише після вказаного інциденту. У спілкуванні з представниками адміністрації КДАіС студент пояснив, що у вівтарі Успенського собору він був затриманий представниками ПЦУ та переданий співробітникам поліції, які провели з ним бесіду та, не виявивши ознак злочинних дій та намірів, відпустили.

Отже, жодних «спроб провокацій» студент Київської духовної семінарії не вчиняв, ніяких доручень церковного керівництва не виконував, звершенню богослужіння в Успенському соборі жодним чином не перешкоджав. Усі повідомлення засобів масової інформації про намагання представників Української Православної Церкви порушити громадський порядок на території Києво-Печерської Лаври під час богослужінь ПЦУ не відповідають дійсності.