Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В Українській Православній Церкві вітають з Різдвом Христовим воїнів, переселенців, нужденних та всіх українців


У єпархіях Української Православної Церкви духовенство та віряни вітають з Різдвом Христовим воїнів ЗСУ, медиків та всіх людей, які знаходяться у складних життєвих обставинах.
З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела команда Спортивного відділу Одеської єпархії до свята Різдва Христового провела благодійну акцію “Різдвяне добро”.

У ході благодійного заходу Спортивному відділу вдалося допомогти людям, які гостро потребують допомоги. Серед них сім’я з дитиною, яка має діагноз – дитячий церебральний параліч. Для неї придбали та подарували спеціальний тренажер “Вертикалізатор”, спеціалізовані іграшки, а також солодощі.

Окрім того, відділ надав допомогу сім’ї з 6 дітьми, двоє з яких з інвалідністю. Квартира цієї родини була нещодавно обікрадена шахраями. Для них єпархіальні волонтери придбали посуд, постільну білизну, миючі та гігієнічні засоби тощо.

Також допомога надана дітям-сиротам, які виховуються бабусями.

Завдяки акції, продуктові набори отримали до свята і самотні пенсіонери.

Особливу увагу співробітники єпархіального відділу приділили військовим на передовій та передали їм ліки, спальники та солодощі.

8 січня голова відділу соціального служіння та благодійності Полтавської єпархії протоієрей Андрій Сімон та клірики єпархії протоієрей В’ячеслав Кондратенко, священник Сергій Дебре, священник Андрій Овсій, а також волонтери волонтери центру “Благо” відвідали низку соціальних установ, а саме: Полтавський реабілітаційний центр, реабілітаційний центр у селі Михайлівка, 9-те дитяче відділення Полтавської обласної психіатричної лікарні ім. Мальцева, онкогематологічне відділення Полтавської міської дитячої клінічної лікарні, центр адаптації “Світло надії”.

Священники та волонтери привітали з Різдвом Христовим хворих дітей, дітей-сиріт, вимушених переселенців, людей без постійного місця проживання та колишніх ув’язнених.

Під час привітань звучали колядки, із дітьми волонтери грали у цікаві ігри. Усі підопічні соціальних установ отримали подарунки.

9 січня, на третій день Різдва Христового, духовенство і парафіяни Миколаївського собору міста Бердичів Житомирської єпархії доставили до Центрального міського гуманітарного штабу чергову партію допомоги на підтримку Захисників України та вимушених переселенців.

До складу допомоги, зібраної вірянами, входили: консервація, солодощі, продукти харчування тощо.

Цього ж дня настоятель храму в ім’я преподобного Серафима Саровського селища Бар Вінницької єпархії протоієрей Олександр Грежук разом із церковним хором відвідав соціальний центр «Милосердя».

Священник привітав із Різдвом Христовим пацієнтів закладу та подарував їм пакунки з солодощами. Хористи потішили людей співом різдвяних колядок.

Нещодавно з благословення митрополита Кременчуцького і Лубенського Миколая від Кременчуцької єпархії був відправлений благодійний вантаж жителям Херсону, які постраждали внаслідок російської окупації.

Паства Херсонської єпархії висловила щиру подяку духовенству й вірянам Кременчуцької єпархії за надану допомогу.

8 січня на запрошення керівництва Свалявської ЦРЛ хор Всіхсвятського храму (м. Свалява, Мукачівська єпархія) завітав до цього медичного закладу, щоб разом із пацієнтами  і персоналом лікарні поділитися радістю Різдва Христового.

Хор храму на честь Почаївської ікони Божої Матері “Елеос” (місто Ужгород) разом із настоятелем протоієреєм Василієм Алексієм завітали з колядками в Ужгородську міську лікарню, де привітали зі святами поранених воїнів ЗСУ.

Також священник та хористи привітали людей, які проходять реабілітацію у психосоціальному центрі “Reada”, що діє в місті Ужгород.