Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У Тарасівці активісти «ПЦУ» зневажили благання матері загиблого воїна і захопили храм

21 січня група озброєних представників тероборони на чолі з місцевою владою захопили Успенський храм у селі Тарасівка Київської області. Святиню від рейдерів захищала мати загиблого під Бахмутом військовослужбовця ЗСУ. Коли у жінки загинув син, вона на колінах просила активістів «ПЦУ» не захоплювати святиню, втім учора прохання матері Героя було цинічно зневажене. Про це повідомляє «Перший козацький».

Слід зазначити, що це не перша спроба захопити храм у Тарасівці. Минулого разу, 7 грудня 2022 року, активісти «ПЦУ» разом із теробороною та місцевою владою увірвалися до святині, заблокували вірянам вхід до храму та почали застосовувати проти них грубу фізичну силу. У числі жінок, які тоді постраждали від агресії прихильників «ПЦУ» та тероборони була Олександра Крусьян – мати військовослужбовця ЗСУ Володимира Крусьяна. Під час цих подій жінка дізналася, що на передовій загинув її син. Мати загиблого Героя вимушена була стати на коліна та просити організаторів колотнечі перестати чинити беззаконня. На певний час активісти «ПЦУ» відступили, проте згодом вони вирішили цинічно познущатися зі згорьованої матері Захисника та відібрати у законної релігійної громади храм.

Учора, 21 січня 2023 року, активісти «ПЦУ» за підтримки озброєних представників тероборони та місцевої влади зламали замки та увірвалися на територію святині. Вірянину, який охороняв храм, залили очі перцевим балончиком та побили його.

На місці почали збиратися парафіяни Успенської церкви, але рейдери закрилися у храмі та заблокували входи.