Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРО. Вікарій єпархії освятив храм на честь Почаївської ікони Божої Матері


22 січня, у Неділю 32-гу по П’ятидесятниці, по Богоявленні у післясвято Богоявлення з благословення керуючого Дніпропетровською єпархією УПЦ митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, вікарій єпархії єпископ Петропавлівський Андрій з архіпастирським візитом відвідав парафію на честь Почаївської ікони Божої Матері у с. Миколаївка Петропавлівського благочиння, та звершив чин Великого освячення храму та святкову Божественну літургію.

Напередодні ввечері преосвященний владика Андрій очолив всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Дніпро.

За Божественною літургією вікарному архієрею співслужили: благочинний Петропавлівського церковного округу протоієрей Олексій Ткаченко і настоятель храму ієрей Олександр Ткаченко.

За богослужіння молився сільський голова с. Миколаївка Віктор Миколайович Одоєвцев.

На малому вході єпископ Андрій з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея нагородив настоятеля храму ієрея Олександра Ткаченко правом носіння золотого наперсного хреста.

За Божественною літургією були піднесені молитви за нашу Богомбережену країну, владу, народ та військо.

22 січня 2023 року виповнилося 9 днів з дня страшної трагедії у м. Дніпро на ж/м Перемога. Особливі молитви були виголошені в цей день за спокій душ невинно загиблих внаслідок цієї трагедії. Також були піднесені молитви за здоров’я постраждалих та тих, хто залишився без домівки.

Після літургійного відпусту преосвященний архіпастир звернувся з проповіддю та привітав всіх парафіян з особливим днем для їхнього храму – звершенням в ньому Великого освячення та першої Божественної літургії у вже оновленому храмі.

Наприкінці вітальних слів преосвященний архіпастир передав всім присутнім благословення та вітання керуючого єпархією Високопреосвященнійшого митрополита Іринея та преподав всім святительське благословення.

Інформаційний відділ
Дніпропетровської єпархії УПЦ