Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія з приводу кончини єпископа Іннокентія (Шестопаля)

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ІЛАРІОНУ,
МИТРОПОЛИТУ ДОНЕЦЬКОМУ І МАРІУПОЛЬСЬКОМУ,
ПОСТІЙНОМУ ЧЛЕНУ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ,
СВЯЩЕННОАРХІМАНДРИТУ СВЯТО-УСПЕНСЬКОЇ СВЯТОГІРСЬКОЇ ЛАВРИ

 РІДНИМ І БЛИЗЬКИМ СПОЧИЛОГО ЄПИСКОПА ІННОКЕНТІЯ (ШЕСТОПАЛЯ)

Ваше Високопреосвященство! Дорогі брати і сестри!

 З глибоким сумом сприйняли ми звістку про кончину Преосвященного єпископа Іннокентія (Шестопаля).

До служіння на ниві церковній Господь покликав спочилого ще в юному віці. Майже чверть століття будучи викладачем і проректором Одеської духовної семінарії, особливу увагу отець Іннокентій приділяв справі підготовки майбутніх пастирів — достойних звершувачів богослужіння, здатних дати відповідь кожному з лагідністю і благоговінням (1 Пет. 3:15). Спочилий Владика чимало потрудився на ниві проповіді Євангелія, будучи єпархіальним архієреєм Тульчинської та Конотопської єпархій Української Православної Церкви. Час його служіння на кафедрах ознаменований відродженням єпархіального та чернечого життя, відновленням та будівництвом храмів, розвитком плідної співпраці між духовним та світським керівництвом, діалогом Церкви та суспільства, соціальним служінням, освітою та християнською просвітою.

Покійний Владика мав слабке здоров’я та хворів багатьма недугами. Але він переносив все з християнським смиренням та упованням на волю Божу. Незважаючи на хвороби, єпископ Іннокентій продовжував регулярно звершувати богослужіння, черпаючи в них духовні сили. Роки перебування на покої у Свято-Успенській Святогірській Лаврі стали для нього часом особливої молитви та ствердження у християнських чеснотах.

Чин відспівування спочилого благословляємо очолити вікарію Донецької єпархії Преосвященному митрополиту Святогірському Арсенію, наміснику Свято-Успенської Святогірської Лаври.

Підносимо свої молитви Всемогутньому Творцю і Спасителю світу за упокій новопоставленого брата і співслужителя нашого, сподіваючись, що його діло віри і труд любові (1 Фес. 1:3) на землі будуть милостиво прийняті біля престолу Вседержителя.

Вічна і блаженна йому пам’ять!

ОНУФРІЙ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

18 грудня 2022 року